Bio

Dennis Weelink, aangenaam!

Intro

Toetsenist Dennis Weelink is goedlachs en gepassioneerd. De volbloed muzikant haalt dan ook het maximale uit zijn liefde voor muziek. Zo geeft Dennis pianolessen in zijn studio in Lichtenvoorde, is dirigent, arrangeur en treedt regelmatig op, solo of in diverse bands. Het type muziek lijkt bij Dennis ondergeschikt – als het ritme en melodie heeft dan kun je Dennis er voor wakker maken. Die liefde voor muziek begon al vroeg.

Zijn jeugd
Op de verjaardag van zijn vroegere buurvrouw verveelde de kleine Dennis zich – wie kent die verjaardagen niet? Hij besloot achter het orgel te kruipen wat daar stond. Nooit ene noot gespeeld reageerden mensen enthousiast op de pingelende kleuter en aanwezigen moedigden Dennis zijn moeder aan hem lessen te laten nemen. En zo geschiedde, Dennis kreeg vanaf zijn achtste orgellessen. Ondertussen begon hij ook de liefde voor zang te ontdekken bij het plaatselijk jeugdkoor.

Een paar jaar later toen Dennis naar de middelbare school mocht, stond daar geen orgel maar een vleugel. Zo kwam het dat hij zich daar verder op ontwikkelde en op zijn veertiende zijn eerste bandje oprichtte met een groepje vrienden. Dat orgel is nooit echt weggeweest, Dennis omarmde op latere leeftijd het Hammond orgel. Ondertussen werd hij veelvuldig gevraagd als pianist bij verschillende pop- en gospelkoren in Nederland. De combinatie ‘pianist-dirigent in 1’ keek hij af André Bijleveld en dit is inmiddels zijn handelsmerk geworden bij zijn eigen koren/muziektheater en vocal group.

“Het conservatorium in Arnhem is de plek waar hij een stevig fundament legde voor zijn verdere carrière.”

Studie en inspirators
Als eerste studie koos Weelink voor commerciële economie. Nadat hij deze met succes afrondde koos hij voor zijn passie: muziek. Dit betekende voor Dennis dat hij naar het conservatorium in Arnhem ging. Hier studeerde hij, onder de bezielende leiding van o.a., Robert-Jan Vermeulen (jazz), Maarten Helsloot (pop) en Tom Salisbury (americana), in 2007 af op – jawel – de piano. Het conservatorium in Arnhem is de plek waar hij een stevig fundament legde voor zijn verdere carrière. Om zich verder te ontwikkelen, volgde hij na zijn studie masterclasses bij o.a. Cor Bakker (piano) en Carlo de Wys (hammond orgel). Bijvak zang heeft hij al die studiejaren genoten van Marielle Vester.

Carrière

Toetsenist
Als toetsenist (Piano/Hammondorgel/Synthesizer/Accordeon) geeft hij kleur aan diverse (cover)bands en buiten de (covers)bands om is Dennis ook toetsenist,  bandleider en dirigent bij theater- en muziekproducties. Hij speelt bijv. in de band Round About Now (bekend als huisband van het tv-programma The Big Music Quiz op RTL4, 2017 tot heden). Als toetsenist/backing vocalist werkt hij al jaren samen met popcountry/americana zangeres Maartje. Dennis is ook toetsenist/backing vocalist van de band Output 1 2, waarin The Voice-zanger Ray Klaassen de frontman is.
Niet dat je Dennis altijd omringt zult zien met medemusici overigens, hij treedt net zo graag in zijn eentje op en weet ook dan de voetjes van de vloer te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring weet hij de sfeer goed aan te voelen en hierop in te spelen. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, niet op de laatste plaats doordat Dennis – als een wandelende Jukebox – zijn muziek altijd voor je paraat heeft. Dus u vraagt, Dennis… speelt!

Dirigent (algemeen leider en arrangeur)
Naast dat Dennis toetsenist is bij diverse bandjes en zich als pianist laat inhuren bij (zakelijke) evenementen, is hij ook dirigent en arrangeur. Door zijn vele samenwerkingen als begeleidend pianist kwam hij veelvuldig in aanraking met de stem als instrument. Met name vocal groups/koren trokken zijn aandacht. Op 16-jarige leeftijd was hij al volop actief als koorarrangeur bij verschillende vocal groups. Zo kwam het dat Dennis tijdens zijn conservatorium opleiding ook zang heeft gestudeerd (bijvak) én vandaag de dag bij 1 popkoor en 1 vocal group als dirigent/coach werkt.

Muziektheater
Naast de 2 popkoren, werkt Dennis ook graag met jongeren. Daarom zet Dennis zich ook in als muzikaal leider bij ‘Harlekijn’, een muziektheatergezelschap van kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Hier creëert hij samen met hen jaarlijks een bijzondere productie. Daarnaast is hij sinds dit jaar ook muzikaal leider van het theatergezelschap ‘WMT’, waar hij werkt aan het zangaspect (samenzang en solistisch) van de zanger(e)s(sen).

Dennis heeft met enige regelmaat gewerkt als repetitor/ pianist bij bekende Nederlandse musicalproducties als Fame en Sound of Music.

Studiowerk
Als helft van het duo Maartje&Dennis heeft hij de cd ‘Een ode aan het Franse lied’ opgenomen. Daarnaast is hij als toetsenist en zanger te horen op de cd’s: ‘Jambo Bwana’, (Live-registratie van Afrikaanse voorstelling) ‘Kerst EnZo’, ‘3 stemmen’, ‘een piano’ (kerst-cd) en ‘Liedje voor jou’, een cd met kinderliedjes. Als toetsenist (en componist) is hij te horen op het debuutalbum ‘Take this ride’ van popcountry-zangeres Maartje.

“Al sinds zes jaar schrijft Dennis zijn eigen werk.”

Eigen werk
Al sinds zes jaar schrijft Dennis zijn eigen werk. Het liefst doet hij dit samen met zangeres Maartje Waanders. Afgelopen januari 2017 begonnen de opnames van het debuutalbum van dit duo, de albumrelease was eind 2018. Het nieuwste materiaal is het best te omschrijven als popmuziek met folk- en countryinvloeden. Waarbij inspiratie ontleent is aan James Taylor, Johnny Cash, Allison Krauss, Dixie Chicks en Lady Antebellum.

Pianoles
Dennis zijn passie voor muziek lijkt eindeloos, daarom is hij ook bijzonder gemotiveerd om zijn kennis en kunde over te dragen. Dat doet hij met verve. Afhankelijk van de wensen en ontwikkelingen stelt Dennis pianolessen samen voor jongeren (vanaf 12 jaar) en volwassenen in zijn eigen muziekstudio te Lichtenvoorde.

Nieuwsgierig geworden naar zijn lessen, wil je Dennis inhuren of met hem samenwerken? Neem contact op!